Berita Hebat!

Berita Paling Hebat !

Tok Gajah tamat kemarau 21 tahun

pahangPASUKAN Pahang meraikan kemenangan selepas berjaya menewaskan pasukan kelantan 1-0 pada perlawanan akhir Piala Malaysia diantara pasukan Kelantan dan Pahang di Stadium Shah Alam.
SHAH ALAM: Pahang menamatkan penantian selama 21 tahun bagi menjulang Piala Malaysia apabila mengalahkan juara bertahan Kelantan 1-0 pada perlawanan akhir di Stadium Shah Alam di sini, malam ini.
Penyerang import dari Argentina, Matias Ruben Conti muncul wira skuad Tok Gajah selepas menyumbat gol tunggal menerusi tandukan pada minit ke-58 selepas memanfaatkan hantaran daripada Azamuddin Mohd Akil.
Baru 2 hari daftar dah DAPAT RM446!! Daftar PERCUMA Disini!
Kemenangan itu merupakan kejayaan ketiga Pahang merangkul piala berprestij itu selepas tahun 1983 dan 1992.
Pada pertarungan antara pasukan gergasi Pantai Timur itu musim ini, kedua-dua pasukan menampilkan corak permainan seimbang dengan melancarkan serangan berbahaya namun gagal menyudahkan sebarang percubaan pada separuh masa.
conti

Pemain Pahang, Matias Ruben Conti meraikan gol tunggal perlawanan.
Pemain tengah Kelantan, Indra Putra Mahayuddin gagal menggunakan peluang terhidang pada minit ke-18 apabila sepakan percuma daripada jarak 20 meter hanya sedikit melepasi pintu gol Pahang yang dijaga rapi oleh Khairul Azhan Khalid.
Pemain skuad Tok Gajah, R.Surendren hampir meletakkan pasukan berkenaan di hadapan pada minit ke-27 namun sepakan beliau terkena tiang gol Kelantan


Read more: http://berita-harian.net/sukan/tok-gajah-tamat-kemarau-21-tahun/#ixzz2jgT8LuBI
0 Komentar untuk "Tok Gajah tamat kemarau 21 tahun"
 
Copyright © 2014 Berita Hebat! - All Rights Reserved
Template By. Catatan Info